Върховен касационен съд

Уеб браузeрът ви е много стар и сайтът не се изобразява правилно

ПРЕСОФИС

Новини и официални съобщения на ВКС

 

Ден на отворените врати във Върховния касационен съд

На 4 октомври 2018 г. (четвъртък) от 11.00 часа в зала № 15 „Тържествена“ на Съдебната палата ще се проведе Ден на отворените врати във Върховния касационен съд (ВКС).

В събитието ще участват гимназисти от СПГЕ „Джон Атанасов“, Театрална формация „Цвете“ и представители на Върховния касационен съд.

Фокусът на Деня на отворените врати през 2018 г. във ВКС е насочен към превенцията срещу насилието сред младите хора. Учениците ще станат част от представлението „А ти какво би направил?“, включващо интерактивна игра с участието на публиката. Постановката е сред водещите спектакли на Театър „Цвете“ – неправителствена организация, която се състои от професионални актьори, режисьори, психолози и доброволци, прилагащи в работата си новаторски за България интерактивни театрални техники, за да помагат на деца и младежи да опознаят и приемат себе си и другите, провокират личностното им развитие, окуражават позитивното им включване в обществения живот.

След края на интерактивния спектакъл, демонстриращ реалната опасност агресивното поведение да доведе до извършването на престъпление, с младежите ще разговаря съдия Галина Тонева от Наказателната колегия на Върховния касационен съд, която ще ги запознае със структурата на българската съдебна система и с основните етапи в наказателния процес.

СЪДЕБНА ПРАКТИКА
Тълкувателни дела Дела с изключителна значимост и интерес Дела за организирана престъпност Дела за корупционни престъпления Регистър на делата срещу журналисти и медии Регистър на делата за трафик на хора Уведомления за разследване на главния прокурор или на негов заместник Регистър на отводите Искания до Kонституционния съд Преюдициални запитвания Формуляри
ЗА СЪДА
Състав и структура Нормативна уредба Декларации ЗПКОНПИ Документи ЗДОИ Документи ЗЗЛД История на ВКС Анализи и доклади Конкурси Профил на купувача Учебни и почивни бази Ведомствени жилища
СЪДЕБНА ПАЛАТА
Обща информация История и архитектура