06.03.2017 г.

Британските юристи сър Станли Бърнтън и сър Стивън Силбър са на работно посещение във Върховния касационен съд

 

 С подкрепата на Посолството на Великобритания в Република България в периода 6 – 8 март 2017 г. на работно посещение в София са сър Станли Бърнтън и сър Стивън Силбър от ангажираната с подкрепа на програми за обучение Фондация „Слин“ (The Slynn Foundation). Двамата са британски юристи с много богат опит в различни области на правото.

В рамките на визитата им ще бъдат проведени работни срещи със съдиите от Наказателната, Гражданската и Търговската колегии на Върховния касационен съд, като сред основните теми за разговор са „Етични правила и дисциплинарни производства“, „Изготвяне на съдебни решения – законови изисквания, формализъм“, „Съдийско самоуправление“.

Предвидена е и среща със съдии от Софийския апелативен съд, Военно-апелативния съд, Апелативния специализиран наказателен съд, Софийския градски съд, Софийския окръжен съд, Специализирания наказателен съд, Софийския военен съд и Софийския районен съд, както и с представители на Висшия съдебен съвет, Инспектората към Висшия съдебен съвет и Националния институт на правосъдието.          

 

 

                                                 

 

 

 

За мнения и технически проблеми използвайте: web_support@vks.bg.