14.03.2017 г.

В Съдебната палата на 16 март 2017 г. ще се проведе конференция на тема „Румънският опит: антикорупционни институции и мерки“

 

На 16 март 2017 г. от 10.00 ч. в Съдебната палата в гр. София (зала № 15 „Тържествена“) ще се състои конференция на тема „Румънският опит: антикорупционни институции и мерки“, организирана от Върховния касационен съд на Република България. Основен лектор на форума ще бъде г-жа Лаура Кьовеши – главен прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция (ДНА).

За участие в конференцията и в предвидената дискусия са поканени наказателните съдии от Върховния касационен съд, Софийския апелативен съд и Софийския градски съд, съдиите от Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд, както и ръководителите на съответните прокуратури.

Покани за форума са изпратени до президента на Република България, министър-председателя на Република България, съдиите от Конституционния съд, министъра на правосъдието, председателя на Върховния административен съд, главния прокурор на Република България, членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет, директора на Националния институт на правосъдието, председателя на Висшия адвокатски съвет, директора на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (реализиращ проекта БОРКОР), Националния съвет по антикорупционни политики към Министерския съвет, председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, както и до представители на неправителствените организации.

 

 

 

 

 

За мнения и технически проблеми използвайте: web_support@vks.bg.