07.04.2017 г.

Във ВКС беше публично разпределено делото „Килърите“

 

На 7 април 2017 г. от 10.00 ч. пред представители на медиите и пред адвокати на подсъдимите в деловодството на Наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС) беше публично разпределено наказателно дело № 407/2017 г. (срещу Петър Стоянов, Янко Попов, Георги Вълев и Васил Костов – т. нар. дело Килърите), образувано по жалби на подсъдимите, подадени чрез техните защитници, срещу въззивната присъда по в.н.о.х.д. № 184/2015 г. на Варненския апелативен съд.

Системата за случайно разпределение на дела на Висшия съдебен съвет посочи за докладчик по делото председателя на Второ наказателно отделение Татяна Кънчева. Съобразно нейния график на заседанията тя насрочи делото за разглеждане на 16 юни 2017 г., като другите съдии в състава за това заседание са Жанина Начева и Галина Захариева.

В Наказателната колегия на ВКС съдебните състави не са постоянни, а се определят на случаен принцип за полугодие. В края на 2016 г. е направено случайно разпределение на съставите за съдебните заседания за първите шест месеца на 2017 г.

 

 

 

За мнения и технически проблеми използвайте: web_support@vks.bg.